kistleri aldırmalımıyım?

merhaba hocam ben daha önce size ultrason ve biopsi sonucumu yazmıstım. ultrason sonucumdasol meme saat 3 hizasında lateralde 9x10x12 mm boyutlarında lobule yer yer düzensiz konturlu milimetrik KaLsifikasyonlar içeren heterojen hipoekoik mass lezyon izlenmektedir./FA?.İİAB ve/veya yakın takip önerilir. sol meme saat4 hizasında periareolar 6x9x13 mm boyutunda kistik degenerasyon alanı ve hiperekojen kompartman içeren komplike mass lezyon mevcuttur/FA?. BİOPSİ SONUCUM:materyal İİAB klinik tanı fibroadenom?makroskobithermomarka toplama sıvısında açık kırmızı,akıcı kıvamda gelen mayi shandon cytorich red collection fluid ile sito santrifuj yapılarak 1preparat pap ile boyandı.2 adet hazır yayma preparat mgg ile boyandı.MİKROSKOPİ PATOLOJİK TANIsol meme saat 3 hizası,iiab: benign sitoloji fibro adenom ile uyumlu bulgular.... bu gün altı ay sonra kontrol için gitmiştim doktorum mememde iki tane kötü huylu oluşumun olduğunu hemen aldırmam gerektiğini söyledi sizce aldırmalımıyım kistler o kadar büyükmü ya da tehlikelimi perşembe günü ilaçlı mr çektirmemi istedi doktorum.birde kötü huylu oluşumdan kasıt kanser hücreleri mi demek 26 yaşındayım bir kızım var ve iki yıl emzirdim kafam çok karışık lütfen yardımcı olun hocam sizin fikirleriniz benim için çok önemli saygılar.

Cevap Yaz     Beğendim      lalezar      1.10.2013 - 21:27

etiketler: kistleri aldırmalımıyım  

Cevaplar (3)

:)

Beğendim      Op-Dr-Sevil-Oz      5.10.2013 - 18:15

Bilgilendirdiğiz için çok teşekkür ederim hocam mr sonuçlarını aldığımda inş.tekrar size danışırım sevgiler

Beğendim      lalezar      2.10.2013 - 22:01

Merhaba,
Hekiminize katılıyorum,MR yapıp bu oluşumlar hakkında daha fazla bilgi edinmeli ve US de görünmeyen başka oluşumlar varmı diye kontrol edilmeli.Sonrada her iki kitleden ehil ellerde kalın iğne biyopsisi yapılmalı, çıkan sonuca göre de tedavi planlanmalı. İİAB yani ince iğne biyopsisi yeterli olmaz,doğrudan tam çıkarmakta surprizlere neden olur. Bu yüzden önce kalın iğne biyopsisi yapılmalı.

Kötü olduğunu söylemek şu haliyle mümkün değil,ama iyi olduğuda söylenemez.

Sevgiler,

Beğendim      Op-Dr-Sevil-Oz      1.10.2013 - 22:38

Reklamlar