tamoksifen kullanımı

hocam merhabalar,
HOCAM MERHABA, BEN 34 YAŞINDA BEKAR BİR BAYANIM.2012 4.AYDA MEME CA TANISI İLE TEDAVİ GÖRÜYORUM.KİTLE BİYOPSİMDE ER(-),PR %5 İMMÜNPOZİTİF.cerb2 skor:+1 Kİ67:%25 ORTA ŞİDDETTE NÜKLEER İMMÜNPOZİTİF ÇIKMIŞTI.AMELİYAT ÖNCESİNDE KİTLE BÜYÜK OLDUĞU İÇİN KEMOTERAPİ ALDIM.AMELİYAT OLDUM.MKC YAPILDI.AMELİYAT SONUNDA PATOLOJİDE PR %5 İMMÜNPOZİTİF DEĞİŞİKLİĞE UĞRADI VE PR(-) ER(-) CERB2:(-) SKOR 1 LENF NODLARI 13 ADET LENF NODUNDA REAKTİF HİPERPLAZİ.TÜMÖT TİPİ İNVAZİF DUKTAL KARSİNOM,HİSTOLOJİK GRADA:II NÜKLEER GRAD:II İNSUTU KARSİNM MEVCUT TÜMÖR NEKROZU MEVCUT VASKÜLER İNVAZYON SAPTANMADI PERİNÖRAL İNVAZYON SAPTANMADI CERRAHİ SINIRLKAR DÜZENLİ YAPI ŞEKLİNDE SONUCUM ÇIKTI. KEMOTERAPİ TEKRAR VERİLMEDİ.HORMON TEDAVİSİNE GEREK GÖRÜLMEDİ.IŞINA GÖNDERİLDİACABA DOĞRU BİR TEDAVİMİ.PR % 5 İMMÜNPOZİTİF OLMASI KEMOTERAPİDEN SONRA PR (-)OLMASI İLE HORMONTEDAVİ ALMAM YİNEDE GEREKLİMİDİR.doktorum.rahim kanserini ve yan etkilerini düşünerek.vede er(-) pr %5 pzitif durumda ,
cerb2(-) tamoksifendan fayda görüldüğüne dair bir çalışma olmadığını söyledi.ve ilaç almamama karar verdi.sizce bu karar doğrumudur.yada tamoksifen almak fayda sağlarmı.sizce almalımıyım .fayda görme ihtimalim çokmu zayıf.lütfen yardım edin hangi kararı vermeliyim.

Cevap Yaz     Beğendim      mehtap44      17.4.2013 - 07:20

etiketler: tamoksifen kullanımı  

Cevaplar (2)

hocam çok teşekkür ediyorum size,Allah razı olsun sizden,sağolun iyiki varsınız.sağlıkla kalın inşallah.
4 kür fec+4 kür taksan grubu aldım.ailemde babannemde kanser vardı göğsü alındı.bu durumda yaklaşım ne olmalı,koruyucu tedavi bana uygun olmadığına göre ne yapabilirim başka

Beğendim      mehtap44      17.4.2013 - 14:27

Merhaba,
Çok geçmiş olsun. Sizin bulgularınızla tamoksifenin bir faydası gerçekten olmaz,birde rahim kanseri,menopoz gibi riskleri ile uğraşırsınız. Ancak yaşınız çok genç olduğu için tekrar kemoterapi almanız uygun olurdu. Ameliyat öncesi kaç kür aldınız? Eğer 6 değilse 6 ya tamamlanması daha uygun olacaktır. Ayrıca ailenizde başka meme kanseri vakaları varsa faklı yaklasım gerektirir.

Sevgiler

Beğendim      Op-Dr-Sevil-Oz      17.4.2013 - 14:12

Reklamlar