umran bektaş

sevıl hanım ıyı gunler ıyı calısmalar dılerım..
sıze daha oncede bırkac sorum olmustu..cevapladıgınız ıcın cok tesekkurler ederım... sımdıde sıze ıcınde bulundugum durumla ılgılı bır sey daben durumumu kısaca ozetlemek ısterım...34 yasında koruyucu meme amelıyatı ve sonrasında 6 kur kemoterapı venısmak ıssterım.. 32 seans radyoterapı gordum..22 ekımde tedavım bıttı tamoksıfen kullanmaya basladım. sımdı rutın 3 aylık kontrollerıme basladım. smear ıcın kadın dogum druma gıttım ve kıst oldugunu soyledı.bana ılac verdı ve bu ılacla adet olacagımı soyledı.
bugun gıttıgım radyolojı onkolojı dr uma durumun bılgısını verdıgımde doktorumun verdıgı ılacı KULLANMAMAM gerektıgını soyledı.kanama olmamalıymıs.. tamoksıfenı artık adet gormemem ıcın kullandıgımı soyledı. sımdı kafam cok karıstı.
.sızce nasıl olmalı bır fıkır verırsenız yorumunuz benı bır nebzede olsa rahatlatmaya yetecektır.bıldıgım kadarıya kullandıgım ılacta rahım kalınlıgı yapıyor.adet olmayacam...kıst gıtmıycek..pekı ılerleyen donemlerde o kıstın bana zararı olmazmı..bı sure sonrada rahım amelıyatımı olurum .ılgınız ıcın sımdıden tesekkuler ederım...

Cevap Yaz     Beğendim      umranbektas      15.2.2013 - 17:05

etiketler: Meme Ca  

Cevaplar (2)

Merhaba,
Ben sizi mail ortamında cevaplamıştım. Kesinlikle kullanmayın,adet düzensizliği kist vs tamoksifenden oluyor zaten. Kistinizi 1 ay sonra kontrol ettirin. yeterlidir.
Sevgiler.

Beğendim      Op-Dr-Sevil-Oz      16.2.2013 - 21:18

Merhaba,

Onkologunuz doğru söylüyor. Kadın hastalıkları uzmanı standart tedavi vermiş ama hatalı. Çünkü tamoksifenin amacı kadınlık hormonlarınızın düzeyini ve etkisi azaltmak.Çünkü tümörünüz kadınlık hormonları yüksek olunca tektrarlayabilir.O size kadınlık hormonu vermiş. Lütfen kullanmayın. Kistiniz zaten geçecektir. 4 ay sonra tekrar bir jinekoloji kontrolüne gidin. Başka bir şey yapmayın lütfen. Sevgiler.

Beğendim      Op-Dr-Sevil-Oz      16.2.2013 - 02:40

Reklamlar