korkuyorum!!!!!!!!!!!invaziv duktal karsinom

mrb 27 yaşındayım.bekarım.3fibroaenom operasyonundan sonra 10gün önce olduğum biyopsimin sonucu invaziv duktal karsinom grade2 modifiye bloom richardson geldi patolojide bunu yanısıra tümör0,9x0,7x0,7boyutlarındadır.tümörde mikrokalsifikasyon mevcuttur.tümör komşuluğunda fokal alanlarda intermediate grade solid ve kribriform paternde duktal karsinoma insite v lobüler kanserizsyon mevcuttur.cerrahi sınırlardan invaziv tümör devam etmektediröstrojen:tümoral hücrelerin 100de 100 de orta-kuvvetli pozitifprogesteron:100de 75 de zayıf -kuvvetli pozitiftir.ki-67proliferasyon indeksi :100de 8dir.sol meme üst dış kadrandan kitle eksizyon materyali diyor.üniversite hastanesinde prof.bir cerrahın hastasıyım ameliyatla o bölge temizleyip 3hafta radyoterapi almam gerektiğini söyledi.metastaz riskim nedir? nekadar hayati tehlikem var? kemoterapi gerekir mi?bilgi verirseniz çok sevinirim.şimdiden çok teşekkür ederim..

Cevap Yaz     Beğendim      gamzeorhan      5.1.2012 - 11:31

etiketler: 0  9x0  7x0  7 zayıfkuvvetli  

Cevaplar (4)

Merhaba,
meme almak veya almamk kararını buradan vermek doğru olmaz,çünkü bu kararda sizin genel sağlığınız,riskleriniz,memenizin büyüklüğü,tümörün yeri gibi bir takım bilgileri bir arada değerlendirmek lazım. Genç yaşta memenin alınması doğru değil,bu nedenle memenin korunmasından yanayım her zaman ama tabi hastaya bu bir zarar vermeyecekse.memnizi korumak isteyen doktor kimdir,yoğun olarak meme cerrahisi yapmaktamıdır bunlarda önemli.Eger İstanbulda iseniz karar için üniversitelerde meme kurulları var,dosyanız oralardada incelenebilir,ayrıca büyük şejhirdeyseniz işaterlemeyi metilen mavisi ile değil radyoaktif madde ile yapmak daha doğru olur.
Sevgiler

Beğendim      Op-Dr-Sevil-Oz      13.1.2012 - 11:25

dr hanım öncelikle çok teşekkür ederim.patoloji sonucumu 4farklı hekime daha gösterdim hepsi memenin tamamen alınması gerektiğini söylüyor cerrahi sınırlarda tümör devam etmekte olduğu için.meme tamamen alınacak kol altı da metilen mavisi ile boyanıp tutulum olan bölgelere göre değerlendirme yapılıcakmış.kemoterapi almam gerektiğini söylediler.kol altında lenflerde varsa radyoterapi dediler koruyucu cerrahiyle riske atmak istemiyorlar.ileride nüksle karşılaşmamak için ben koruyucu cerrahiden vazgectim mememi komple aldırmaya karar verdim çocuğum yok yumurtamı kesinlikle dondururum.(koruyucu cerrahi yapmak isteyen doktorumdan daha farklı bir doktorun görüşleri bu)siz hangisini önerirsiniz.

Beğendim      gamzeorhan      8.1.2012 - 22:04

Gamze hanim cok onemli bir konu daha var. eger cocugunuz yoksa ve ilerde cocuk sahibi olmak isterseniz ve de kemoterapi tedavisi almaniz gerekirse yumurtalarinizi dondurun mutlaka.

Beğendim      Op-Dr-Sevil-Oz      5.1.2012 - 17:20

Merhaba
Cok gecmis olsun. Ameliyat olmaniz ve o bolgenin yeniden temizlenmesi gerekiyor ayrica koltuk alti lenf bezlerinden de ornekleme yapilmasi ve sicrama varsa temizlenmesi gerekiyor.Lutfen doktorunuza ozellikle bu yontemi uygulayip uygulamayacagini sorun.Yani ameliyatta ornekleme yapmadan sakin ezbere koltuk altinizi bosaltmasin daha cok gencsiniz birde kol sismeleriyle ugrasmayin.Ameliyattan sonra radyoterapi ve koltuk alti lenf bezlerinin durumuna gore belki kemoterapi gerekir.Ameliyat sonrasi patoloji raporlarinizi yollarsaniz size daha fazla bilgi verebilirim.Ayrica ailenizde meme kanseri varsa sizde genlerede bakmak gerekir ve kanser genleri varsa o zaman tedaviyi de tamamen degistirmak gerekir. Meme kanseri tedavisinde verilecek kararlar oyle cok basit degil tum faktorler birlikte degerlendirilmeli.Doktorunuzun profesor olmasi yetrli degil sizi dogru sorgulayip tam ve dogrubilgllendirmeli ayni zamanda.Birde biz artik memede kitle olunca cikarmadan once igne biyopsisi yapip teshis koyuyor ve boylece tek bir defa ama tam ameliyat yapiyoruz.
Bana dilediginiz zaman yazabilirsiniz.
Tekrar gecmis olsun.
Sevgiler.
Dr.Sevil Oz

Beğendim      Op-Dr-Sevil-Oz      5.1.2012 - 17:17

Reklamlar