risk varmıdır???lütfen yardım:((

merhaba
eşim (yaşı 22) 2008 yılında sol gögsünden 1 adet kitle aldırdı..ve biyopsi sonucu herhangi bir tehlike olmadığı fibroadenom olduğu söylendi ve 6 ayda bir ultrason önerildi... bu arada sağ gögsündede fibroadenomlar ve kitleler mevcut... 6 ayda bir ulrason cektirip baktırırken en son cektirdiğimiz ulrason sonucu sol göğsünde tekrardan 3 adet kitle oluştuğu görüldü... doktorumuzda meme mr'ı cekilmesini önerdi...
meme mr sonucu: YORUM
her iki memenin fibroglandüler dokusu içinde milimetrik boyutlu meme kistleri ve fibrokistik mastopatiye bağlı noktasal heterojen kontraslanma paterni görülmektedir..sağ memede meme başı seviyesinde glandüler doku içinde yaklaşık 1 cm çapında T1 sinyali hafif hiperintens T2 sinyali hipointens kontrast tutulumu şüpheli kitlesel bir lezyon mevcuttur..teriflenen lezyonun komplike kist yada fibrotik komponenti yüksek hylinize fibroadenom olması muhtemeldir..ve sağ mem mr bulguları mr birads III (muhtemelen benign) kabul edilmiştir... 3-6 ay arası kontrol mr'ında fayda vardır...

lütfen sonucu yorumlarmısınız... çok teşekkür ederim..

Cevap Yaz     Beğendim      ferto59      1.11.2011 - 20:27

etiketler: Risk  

Cevaplar (2)

sevil hanım cevabınız için çok teşekkür ederim...biz su anda kitleyi ultrason ile takip etmek istiyoruz... umarım meme mr sonucunda bulunan süpheli kitle , dediğiniz gibi fibroadenomdur...gerçi mr sonucunda da boyle yazıyor ama ''muhtemelen'' kavramı kafamızı karıştırdı...yani kesin değil... ayrıca fibroadenomun nüks olayı olmuyormuş gibi yazılar mevcut.. bu doğru ise sol gögüste 1 adet kitle vardı ve alındı(2008 de)ama son cekilen ultrasonda 3 adet daha cıkmış...bunlar kafamızı karıştırıyor... bunlar neden cıkıyor ve çoğalıyor.. ultrason sonucunda farklı farklı isimlerde kitleler yazıyor... aklımıza baska bişey getirmek istemiyoruz ama insan kötüyü düşünmeden edemiyor...Allah herkese sağlık sıhat versin...

Beğendim      ferto59      2.11.2011 - 00:17

Merhaba,
22 yaş meme kanseri için çok erken bir yaş,endişe etmeyin o bir fibroadenom dur.Meme MR tetkiki öyle 3-6 ayda bir tekrarlanacak bir tetkik değildir,herşeyden önce damardan kontrast madde verilmektedir ve büyük bir mıknatısın içine girilmektedir.Böyle durumlarda yapılması gereken ultrason altında kalın iğne biyosisidir,teşhisi kesinleştirir ve gereken yapılır.MR takip tetkiki değildir,yakın takip ultrason ile yapılır.
Sonuç olarak size önerim iğne biyopsisi yaptırmanızdır.
Sevgiler
Dr.Sevil Öz

Beğendim      Op-Dr-Sevil-Oz      1.11.2011 - 23:28

Reklamlar