karar verilemeyen solid lezyon

merhaba hocam yaşım 39 sol memede usg drlarının karar vermediği bi lezyon var iki usg sonucunu yorumlayabilirseniz çok sevininrim(12.07.2018:sol memede saat9-10hizasında yaklaşık 10*6mm boyutlarında lobüle konturlu sınırları düzensiz hipoekoik lezyon dikkati çekmiştir.tanmlanan lezyon içinde milimetrik boyutlu kistik alanlar izlenmiştir usg takibi önerilir..01.08.2018(sol meme saat 10hizasındaareolaya 2cm mesafedeyaklaşık11*6mm boyutta yapılan doppler incelemede vasküler akım kodlaması izlenmeyen cilde paralel yerleşimli sınırları yer yer fibroglandüler dokudan ayrılamayan hipoekoik solid lezyon izlendi sonuç=sol meme ÜİKda bı-rads4a solid lezyon intraduktal uzanımını değerlendirilmesi açısından meme mrg önerilir.)yalnız genel cerrah dr sınırları düzensiz olduğundan biyopside istedi.sizce sıkıntılı bir durum söz konusu olabilirmi.birde ben bu sene içinde 2kere negatif sonuçlanan tüp bebek tedavisi uyguladım usg dr yoğun hormon tedavisinin olan kitle veya lezyonu değiştirebileceğini söyledi tekrar tüp bebek yaptrmam sıkıntı yaratırmı bana şimdiden çok tş ederim

Cevap Yaz     Beğendim      hicran1      10.8.2018 - 11:35

etiketler: solid lezyon  

Cevaplar (2)

merhaba hocam meme emar sonuçlarını değerlendirebilirseniz sevinirim(sol meme iç kadranda yaklaşık 10*9mm boyutlarında düzensiz konturlu,t2 ağırlıklı sekanslarda hipointes,t1 ağırlıklı sekanslarda izointens kitlesel lezyon dikkati çekmiştir.IVKM enjeksiyonu ardından yapılan dinamik incelemede her iki meme simetrik,hafif derecede arka plan parankim kontraslanması göstermektedir.sol meme üst iç kadranda tanımlanan lezyonun hafif heterojen kontrastlanma gösterdiği dikkati çekmiştir.SONUÇ:sol meme iç kadranda düzensiz konturlu hafif hetorejen kontrastlanma gösteren kitlesel lezyon,us eşliğinde trucut biyopsi önerilir)sizce sonuç kötü huylu olabilirmi şimdiden tsk ederim

Beğendim      hicran1      6.9.2018 - 01:30

Merhaba,

Çok geçmiş olsun.
Yaşınız ve son zamanlarda hormon almış olmanız nedeniyle kitlenin kesinlikle çıkarılması gerekir. İğne biyopsisi iyi huylu bile gelse kitle çıkarılmalı. Zaten o kitleyle tekrar tüp bebek denemeniz son derece sakıncalı.
Genel cerrahınıza katılıyorum. MR gerekmez, iğne biyopsisi sonucuna göre ameliyat gerekir.

Merak etmeyin görüntü iyi huyluya daha çok benziyor.
Sevgiler

Dr.Sevil

Beğendim      Op-Dr-Sevil-Oz      10.8.2018 - 15:56

Reklamlar