Usg ve mamografi sonuclarina gore biyopsi gerekli midir?

Hocam merhaba annem 66 yasinda. 18 sene once sol 12 yil once de sag memede ca tanisi ile tedavi gordu. Sol meme kismen alindi sag meme ise mastektomilidir. Rutin kontrollerinde bu yil yapilan mamografide sol memede postop parankimal distorsiyon tespit edildi. Usgde ise sol meme saat 4 hizasinda areolaya 2cm mesafede 8x6mm ebadli akustik guclenme gosteren kismen duzgun sinirli heterojen hipoekoik solid lezyon izlendi. Birads 3 benzeri gibi gozukse de klinik oykusunden oturu histopatolajik tetkik onerilmis. Biyopsi yapma konusunda doktorumuz da karari bize birakti hocam. Gorusleriniz nedir? Oldukca endiseliyiz. Cok tesekkurler.

Cevap Yaz     Beğendim      eceka      7.3.2017 - 14:04

etiketler: Akustik guclenme  heterojen hipoekoik solid lezyon  

Cevaplar (1)

Merhaba,
Çok geçmiş olsun,kesinlikle kalın iğne biyopsisi yapılmalı ve sonuca göre tedavi planlanmalı. Doktorun size bırakmış olması tuhaf.

Sevgiler
Dr.Sevil

Beğendim      Op-Dr-Sevil-Oz      7.3.2017 - 19:18

Reklamlar