Ameliyat hemen olmalımıyım

Merhaba hocam,patoloji sonucum tümörmü başlığında soru sormuştum daha önce.doktor ameliyat yapıcaktı mr çektirmemiştim .ama acil durumda çekilebiliyormuş o zaman doktor çektir dedi.bende çektirdim mr .mr sonucum sol meme üst dış kadranda lokalize düzensiz kontürlü lobüle kontürlü tip III paternde kontrast dinamiği gösteren 31*17*29 mm boyutlarında solid kitlesel lezyon varlığıdır.bu kitlesel lezyon posteriorunda pektoral fasiasına kadar gelmekte bununla birlikte pektoral kasa belirgin invazyon göstermemektedir.bu kitlesel lezyonun cildede invazyonu lehine bulgu izlenmedi.sol memede ilave net demarke,multifokalite ve multisentrisite lehine değerlendirilecek malignansı kriterleri taşıyan odak saptandı .her iki aksillada ve internal mammarian zincirde patolojik boyut ve formasyonda lenf nodu tespit edilmedi.SONUÇ : sol meme üst dış kadranda detayları yukarıda belirtilen BIRAD KATEGORİ V solid kitlesel lezyon ,multifokalite,multisentrisite lehine mr bulgusu saptanmadı . Doktorum eylül aynın 2 sine ameliyat gününü verdi.fakat ben bekleyince lenflerime sıçramasından korkuyorum.tümörüm biyopsi sonucunda şüpheli kondromiksoid proliferasyon alanın memenin metaplastik karsinomu ön planda düşündürmüştür deniyor .bu tipin çok hızlı ilerlediğini söylemişti onkoloğum.bu yüzden tedirgin oluyorum.2 hafta beklemek çok sıkıntı yaratırmı acaba.acil bir durum gözüküyorsa özelde hemen olaymmı ameliyat.ve son olarak hocam benim sağ göğsümdeki kitleden dolayı 13 adet lenfim alınmıştı .sağ kolum yasaklı.sol göğsümdeki bu yeni kitle için nöbetçi lenflere bakılmasına gerek varmı.lenflerde yok gözüküyor.tedbiren bakılsa bile bu kolumuda kullanmakta sıkıntı yaşamak beni üzüyor.mr sonucuna göre siZcr bakılmasa sıkıntı olurmu .cevabınz için şimdiden çokkkkk teşekkürler

Cevap Yaz     Beğendim      mehtap44      12.8.2016 - 11:38

etiketler: ameliyat  

Cevaplar (1)

Merhaba,

Çok geçmiş olsun. İki hafta beklemek bir şey değiştirmez. Onkolog öncesinde kemoterapi yapmayı düşünmedi mi? 3 cm için önce kemoterapi daha iyi olur kanısındayım. Koltuk altı lenf bezlerine her durumda bakılmalı.
Sevgiler.

Beğendim      Op-Dr-Sevil-Oz      12.8.2016 - 19:02

Reklamlar