Acil ameliyat

Dr.hanım merhaba daha önce patoloji sonucum tümörmü başlığı atında size soru sormuştum.öncelikle cevaplarınız için çokkkk teşekkürler.burdan bizlere yardımcı olduğunuz için Allah razı olsun.sol göğsümde çıkan kitle biyopsi sonucum aşağıda yazdım.onkoloğum acil ameliyat dedi çabuk yayılan bir tümörmüş bu yüzden çok tedirginim.doktorumun ağustos ameliyat günleri dolu beni araya almaya çalışıcakmış fakat mr çektirmedim çünki adet döneminin bitiminde çekilmesi gerekiyormuş oda beklersem ay sonunu bulur.doktorum olsa iyi olur ama mr olmasada yaparız ameliyatı dedi.sizce mrda sınırları görmeden ameliyat yapması uygun olurmu .ben mr çekimini acil olarak belli dönemin gelmesini beklemeden yaptırimi .acil durumda çekiliyormuş.o zaman yanlış bir değerlendirme yapılır diyede korkuyorum.fikirlerinize çok ihtiyacım var .ne yapmam lazım .pet ct sonucumda lenfler temiz gözüküyor ve PET -CT SONUCUM:sol meme üst-dış kadranda 21*14mm boyutunda malign karakterde hafif artmış metabolizma hösteren yumuşak doku dansitesinde nodüler lezyon izlendi .çok korkuyorum lenflerime sıçrar diye.biyopsi sonucunu aşağıda belirttim.
bulgular
S-100:POZİTİF
VİMENTİN:NEGATİF
CK:NEGATİF
ÖSTROJEN RESPTÖRÜ:NEGATİF
PROGESTERON RESPTÖRÜ:NEGATİF
Kİ67 İNDEKSİ :%1

PATOLOJİK TANI
SOL MEME 6 ADET TRU-CUT BİOPSİ:
MALİGNİTE ŞÜPHELİ KONDROMİKSOİD PROLİFERE STROMAL FRAGMAN,MEME ASİNÜSLERİ

EPİKRİZ
BİOPSİDE GÖRÜLEN MALİGNİTE ŞÜPHELİ KONDROMİKSOİD PROLİFERASYON ALANI MEMENİN METAPLASTİK KARSİNOMUNU ÖN PLANDA DÜŞÜNDÜRMÜŞ OLMAKLA BİRLİKTE AYIRICI TANIYA SARKOM VEYA HETEROLOG KOMPONENT İÇEREN FİLLOİDES TÜMÖR DE ALINABİLİR.KESİN TANI İÇİN REPİOPSİ VEYA EKSİZYONEL BİOPSİ ÖNERİLİR.

Cevap Yaz     Beğendim      mehtap44      5.8.2016 - 14:50

etiketler: ameliyat  

Cevaplar (2)

Hocam iyiki varsınız rabbim her zaman yardımcınız olsun .sizin burda olmanız ve aklımın karışık olduğunda soru soracağım bir doktorun olması o kadar rahatlatıyorki size minnettarım yolunuz her daim açık olsun .

Beğendim 1      mehtap44      5.8.2016 - 20:27

Merhaba,

PET ve bu patoloji sonucu ameliyat için yeterli olur.
Çok geçmiş olsun. sevgiler.

Beğendim      Op-Dr-Sevil-Oz      5.8.2016 - 18:47

Reklamlar