Hipoekoik şüpheli lezyon endiselnmeli miyim

Her iki memede liposkleroze meme paterni mevcuttur. Sol meme saat 1 hizasında areolaya yaklaşık 3 cm uzaklıkta 11×4.5 MM, saat 12 hizasında 5x4.5 mm ebatlarında hipoekoik görünümde şüpheli lezyon dikkati çekmektedir.bilateral memede duktal yapılar belirginlesmis gorunumdedir.bilateral aksillada patolojik lenf nodu saptanmadı.23 yaşındayım ailemde meme kanseri yok.alkol ve sigara hiç kullanmadım.170 cm boyunda 53 kiloyum.elime kitle geçmesi sonucu genel ceraha basvurdum ve ultrason çektirdi yukarıda ki sonuçlar çıktı.kenarlarinin düzgün olduğunu ve korkulacak bişey olmadığını takip edeceğini söyledi 3 ay sonraya yine ultrason istedi.sizce basja bir doktora daha görünmeli miyim korkulacak bir durum olabilir mi

Cevap Yaz     Beğendim      gulsa      16.2.2016 - 22:41

etiketler: HİPOEKOİK  BİLATERAL  areolaya  

Cevaplar (3)

Radyoloji uzmanının raporunda şüpheli yazıyor genel cerrahi sadece rapora baktı ve sınırlarının düzgün olduğunu ve zararsız olduğunu söyledi bir bakışta.bende kararsız kaldığım için danışmak istedim çok teşekkür ederim

Beğendim      gulsa      17.2.2016 - 23:46

Merhaba,

Şüpheli lezyon ne demek,doğru dürüst tarif etmemiş yani niye şüpheli?
Bulunduğunuz yerde bir üniversite hastanesi varsa onun meme bölümüne başvurup tekrar us yaptırmanız iyi olur. Bu us zaten bilimsel değil. hem düzgün diyor hem şüpheli,hangisi acaba?

Beğendim 1      Op-Dr-Sevil-Oz      17.2.2016 - 22:04

Merhaba,

Şüpheli lezyon ne demek,doğru dürüst tarif etmemiş yani niye şüpheli?
Bulunduğunuz yerde bir üniversite hastanesi varsa onun meme bölümüne başvurup tekrar us yaptırmanız iyi olur. Bu us zaten bilimsel değil. hem düzgün diyor hem şüpheli,hangisi acaba?

Beğendim      Op-Dr-Sevil-Oz      17.2.2016 - 22:04

Reklamlar