aksıllar lab

Merhabalar Dr Hanım Çapada annemın senelık kontrollerı yapılıyor 2 memede tertemız fakat amelıyat sırasından berı var olan aksıllerdekı kıtle amelıyat sırasında frozene gonderıldı (_)negatıf cıkan benıng gorunumlu olan kıtle alınmadı .Mamagrofı sonucu (2015)aksıllarda patolojık lenf nodu gozlenmedıBI-RADS Katagorı 2.Kontrollerde..(6) ay aralıklarla cekılen 4 Adet USG sonuclarıda Sağ aksıllar kuyrukta en buyugu 2 cm capında multıple lenf nodları gozlenmektedır. USG sonucu amelıyatlı bolgede nuks veya rezıdu lehıne bulgu saptanmadı her ıkı memede solıd veya kıstık lezyon ızlenmemıstır sag aksıler fossada buyugu 20mm fokal kortıkal kalınlıkta multıple sayıda lenf nodları ızlendı .bu arada sag kolda agrı ve tutulma vardı enfeksıyona baglı olabılır denıp antıbıyotık kullandık.bu durumda ne yapmalı aksılada frozanda temız gelıp alınmayan bu kıtlelerde nuks olabılır mı cok korkuyoruz Bu duruma gore sız nasıl degerlendırırsınız kenar kalınlasması olusmus?ıkılemde kaldık. sedımantasyonu 26 ALP 156 GGT 19 dıger Ca tetkıkler normal bu konuda sız ne dersınız annemde aynı zamanda aort dısekksıyonu ve tansıyon tekrar amelıyat rısklı Sağlıkla kalın..
Bu arada bu gun(25-12-2015) tahlıl sonuclarımız cıktı 1 haftadır sıddetlı usutmeden yatıyor ve antıbıyotık tedevısı baslandı
CA 125 8.98 <35 U/ml
CA 15-3 54.43 <25 U/ml
CRP 1.72 0-0.5 mg/dl
ca 15-3 ve crp yukseklıgı bızı korkuttu bu durum vucuttakı enfeksıyona baglı olabılır mı ?cok tesekkur ederım.Sağlıkla kalın.

Cevap Yaz     Beğendim      cagatay      25.12.2015 - 18:15

etiketler: CA 153 5443 25 Uml CRP 172 005 mgdl  

Reklamlar