kenar kalınlasması

Merhabalar Dr Hanım Çapada annemın senelık kontrollerı yapılıyor 2 memede tertemız fakat amelıyat sırasından berı var olan aksıllerdekı kıtle amelıyat sırasında frozene gonderıldı (_)negatıf cıkan benıng gorunumlu olan kıtle alınmadı .Mamagrofı sonucu (2015)aksıllarda patolojık lenf nodu gozlenmedıBI-RADS Katagorı 2.Kontrollerde..(6) ay aralıklarla cekılen 4 Adet USG sonuclarıda Sağ aksıllar kuyrukta en buyugu 2 cm capında multıple lenf nodları gozlenmektedır.Bu duruma gore sız nasıl degerlendırırsınız kenar kalınlasması olusmus?ıkılemde kaldık. sedımantasyonu 26 ALP 156 GGT 19 dıger Ca tetkıkler normal bu konuda sız ne dersınız annemde aynı zamanda aort dısekksıyonu ve tansıyon tekrar amelıyat rısklı Sağlıkla kalın..

Cevap Yaz     Beğendim      cagatay      20.12.2015 - 14:50

etiketler: me ca takip  

Cevaplar (5)

Çok Teşekkurler.

Beğendim      cagatay      28.12.2015 - 00:22

Merhaba,

Enfeksiyona bağlı crp yükselir. Diğerini takip edin,1 ay sonra tekrarlayın,yükselme devam ederse PET uygun olur. Bu değer henüz telaşlandıracak bir değer değil.
sevgiler

Beğendim      Op-Dr-Sevil-Oz      27.12.2015 - 11:37

Bu arada bu gun tahlıl sonuclarımız cıktı 1 haftadır sıddetlı ustmeden yatıyor ve antıbıyotık tedevısı baslsndı
CA 125 8.98 <35 U/ml
CA 15-3 54.43 <25 U/ml
CRP 1.72 0-0.5 mg/dl
ca 15-3 ve crp yukseklıgı bızı korkuttu bu durum vucuttakı enfeksıyona baglı olabılır mı ?cok tesekkur ederım.

Beğendim      cagatay      25.12.2015 - 17:44

Öncelıkle ılgınıze cok tesekkurler USG sonucu amelıyatlı bolgede nuks veya rezıdu lehıne bulgu saptanmadı her ıkı memede solıd veya kıstık lezyon ızlenmemıstır sag aksıler fossada buyugu 20mm fokal kortıkal kalınlıkta multıple sayıda lenf nodları ızlendı .bu arada sag kolda agrı ve tutulma vardı enfeksıyona baglı olabılır denıp antıbıyotık kullandık.bu durumda ne yapmalı aksılada frozanda temız gelıp alınmayan bu kıtlelerde nuks olabılır mı cok korkuyoruz .Saglıkla kalın...

Beğendim      cagatay      21.12.2015 - 21:53

Çok geçmiş olsun. Lütfen US raporunun tamamını yollayın. 2 yıldır görüntü aynı ise takibe devam etmek yeterli olur.

Beğendim      Op-Dr-Sevil-Oz      21.12.2015 - 15:36

Reklamlar