Kitleyi aldırmalı mıyım? Endiseliyim...

Merhaba, 27 yaşındayım.Düzenli adet görüyorum.Doğum kontrol hapı hiç kullanmadım.Sigara kullanmıyorum.Anneannem ve annemi meme kanserinden kaybettim.Yıllık yaptırdığım usg sonucunda,Bırads 4c ile uyumlu kitle tespit edildi.Buna göre; sol memedeki kitleye tru-cut biyopsi yapıldı.Patoloji sonucu, sklerozan adenozis tanısı kondu.Patalog yorumu; kitlede malignite şüphesi devam ediyor ise biyopsi tekrarı önerilir.Doktorum takibe almamızın yeterli olduğunu söyledi.Ben yine de endişeliyim yani iyi huylu bir tümör fakat vücutta bırakmak ne kadar doğru?Usg raporumda diğer memede de yoğun içerikli kist -solid ayrımı yapılamayan, dağınık yerleşimli hipoekoik lezyonlar vardır deniyor. Bu durumda aile öykümü de göz önünde bulundurduğumuzda yapmam gereken nedir sizce? Yardımcı olursanız çok sevinirim.İlginize çok teşekkürler.

Cevap Yaz     Beğendim      SevgiDerya      11.5.2015 - 19:09

etiketler: meme ca endişesi  bırads4c  aile öyküsü  

Cevaplar (1)

Merhaba,

Önce tüm kitlelerin daha iyi anlaşılması için bir meme MR yapılmalı. Sonra da kitle selim olsa da alınması uygun olur. Genetik çok yatkınlığınız var,takip uygun olmaz.

Sevgiler.

Beğendim      Op-Dr-Sevil-Oz      11.5.2015 - 23:38

Reklamlar