meme kızarıklık

Hocam merhaba .55 yaşındayım menapoza girmedin 1 yıldır dr önerisi üzerine düzenli adet görmek için primolut n kullanıyorum. 27 yıl öce estetik göğüs ameliyatı olmuştum .Sol göğüste capsül konraktür oluştğu için 9 ayda silikonları çıkattırdım.Dr oradaki dokuyu doğal oalrak bıraktı .Kpsül orada 30 yıla yakın süredir hafif sertlik olarak hssediliyordu. YANİ bir kitle değil.5 ay önce sol göğüsde bir pembelik oluştu.Genel cerraha gittim hiç bir kite yok dedi elle muayene etti. 10 gün öce yine başka bir genel cerraha gittim.Kitle olmadığını dedi..Mamografiye isterseniz girin dedi.Bugün mamagrofi ve ultrasona girdim
SONUÇ .sol mem saat 2-3 hizasında areolaya 3cm uzaklıkta mamografide izlenen asimetrik dansite artışşı lokalizasyonunda yaklaşık 27x13mm boyutlarında konturları düzensiz içnde noktasal kalsifakasynlar izlenen heterojen ve hipokojen solid mass görülmektedir. bunun medial komşuluğunda yaklaşık 4x3 boyutlarında hipoekojen solid yapı görülmektedir .Bunun medial komşuluğunda yaklaşık 4x3mm boyutlarında hipoekojen solid yapı görülmektedir.Biopsi ile ileri tetkik önerilir.
Hocam elbett biyopsi yaptıracağım.ama estetik cerrahımla konuştum.O kitlenin kanser kitlesi olarak değerlindirilmesinin doğru bulmadı .Çünkü 30 yıldır orada olan bir oluşum.Sadece kırmızılıkla birlikte memede ödem oldu ve o kapsül 1 aydır sertleşti.Bugün mammografi vee ultrason çeken uzman bu kitlenin yüzde 90 kanser olduğunu söyledi .Dünyam şaştı .Düşünecelerinize ihtiyacım var.Saygılarımla

Cevap Yaz     Beğendim      zade      21.3.2015 - 20:00

etiketler: meme  kızarıklık  

Cevaplar (1)

Merhaba,

Kızarıklık ve ödem önemli bulgular,mutlaka biyopsi yapılmalı ama öncesinde 10 gün düzenli bir antibiyotik kullanmanız ve ardından MR yapılması ve ondan sonra biyopsi yapılması uygun olur. Çünkü bu bir enfeksiyon da olabilir ve o zaman antibiyotiğe cevap verip iyileşecektir. MR da her iki memenin daha detaylı incelenmesini sağlar. Bunları takiben de mutlaka yine biyosi yapılmalı. Eğer hemen biyopsi yapılırsa kafa karıştırıcı sonuçlar çıkabilir.

Sevgiler

Beğendim      Op-Dr-Sevil-Oz      23.3.2015 - 00:12

Reklamlar