tetkikler

Hocam merhaba,
Sağ göğsümde bir aydır devam eden bir sertlik üzerine doktora gittim. Muayene sonrasında istenen ultrason raporum şu şekilde; sağ memede periareolar bölgede 43-33-28 mm boyutlarında lobule konturlu hipoekoik solid lezyon mevcuttur. Öncelikle fibroadenom olarak değerlendirilmiştir ancak histopatolojik tanı için biyopsi önerilir. Lezyon komşuluğundaki meme parankiminde hafif derecede distorsiyon izlenmiştir. Sağ aksiller bölgede birbirine komşu iki adet lenfodenomegali izlenmiştir. Doktorum öncelikle emar sonrasında ise biyopsi yapacağını söyledi.Kitlenin iyi huylu olma ihtimali olduğu gibi kötü olabileceğini söyledi. Sizce de hem emar hem biyopsi yaptırmalı mıyım?

Cevap Yaz     Beğendim      deeniz      4.11.2014 - 20:11

etiketler: BİYOPSİ  

Cevaplar (4)

sorunuzu cevaplamıştım.

Beğendim      Op-Dr-Sevil-Oz      9.11.2014 - 06:21

Merhaba,

İçi sıvı dolu olan kistler hariç hiç bir kitle bir ayda bu kadar büyümez. Bu zaten uzun zamandır vardır,siz fark etmemişsinizdir. Bence bunları düşünmeyin.. geçmişte olanlar ve gelecekte olacaklarla kafanızı yormayın,gününüze odaklanın ve bir an önce tedavinizi olun.
Sevgiler

Beğendim      Op-Dr-Sevil-Oz      6.11.2014 - 22:02

Teşekkür ediyorum hocam... Fibroadenom ön teşhisi konulmuş olmasına rağmen doktorum kitlenin kötü huylu olma ihtimali üzerinde sıkça durduğu için huzursuzum açıkçası. Siz de fibroadenom olarak tanımlanan kitlenin oldukça büyük olduğunu söylediniz kötü huylu bir kitle bir ay gibi bir sürede bu kadar büyük boyutlara ulaşabilir mi?

Beğendim      deeniz      5.11.2014 - 05:47

Merhaba,

Çok geçmiş olsun. Memede başka problem yoksa ve ailede meme kanseri yoksa MR şart değil ama yapılabilir. Kalın iğne biyopsi mutlaka yapmak gerekir ve sonucu iyi huylu da gelse kitleyi almak lazım çünkü çok büyük,ilerde sorun çıkarır.

Sevgiler

Beğendim      Op-Dr-Sevil-Oz      4.11.2014 - 20:58

Reklamlar